Thise Mejeri: Fokus på klimaet er det eneste rigtige

Thise Mejeri og udviklingsdirektør Mogens Poulsen (billedet) har indført en række tiltag for at mindske klimabelastningen. Foto: Morten Høeberg Mortensen

Ost og andre mejeriprodukter har et stort CO2-aftryk. Derfor har Thise Mejeri indført en række tiltag, der skal skubbe produktionen i en mere klimavenlig retning. 

Af Frederik Kargo & Morten Høeberg Mortensen

På Thise Mejeri har man forsøgt at nytænke produktionen af mejeriprodukter, så man kan producere mere bæredygtigt. 

Tiltagene vedrører samtlige led i produktionskæden. Det betyder, at der hele vejen fra gårdene til mejerierne er foretaget en række ændringer med øje for klimaet. Ændringer, der ifølge Thise selv, er helt naturlige. 

“Det er ikke bare et filantropisk projekt. Det er det eneste rigtige. Det er sund fornuft, og det er investeringer, der hurtigt er tjent ind. Så det er godt for os og vores økonomi. Og så er det godt for miljøet,” siger udviklingsdirektør i Thise, Mogens Poulsen. 

Hør mere om Thises tiltag i videoen her:

Hos Mejeriforeningen er man glade for de tiltag, Thise har lavet for at gøre produktionen mere klimavenlig.  

“Det er super godt. Og det er den slags initiativer, vi tager frem og viser til de andre mejerier,” siger Merete Myrup, ernæringschef i Mejeriforeningen. 

Ifølge Mejeriforeningen vil flere mejerier i fremtiden følge i Thises fodspor. 

“Klima og bæredygtighed er en vigtig del af vores strategi, og vores ambition er at blive CO2-neutrale i år 2050. Det er dog ikke muligt med de teknologier, vi har i dag, men vi kan komme langt med de initiativer, som allerede findes på mejerierne.”